L'Ajuntament de Berga completarà la segona fase del projecte de pavimentació del nucli urbà en les properes setmanes. Els treballs d'asfaltatge de diversos carrers s'han iniciat avui, dilluns i s'allargaran fins el 18 de juliol amb l'objectiu de finalitzar les tasques realitzades durant la setmana prèvia a la celebració de la Patum per renovar el ferm i eliminar els sots de la xarxa viària del municipi. Les obres de millora del paviment asfàltic tenen un pressupost d'uns 350.000 euros i comportaran afectacions de trànsit durant l'execució dels treballs i afectacions puntuals en l'entrada i sortida de vehicles dels guals.

Actuacions

Del 8 al 18 de juliol es preveu realitzar treballs d'asfaltatge en una quinzena de trams urbans de la ciutat. La planificació de les tasques és la següent:

Carrer Serra de Casampons: entre els carrers La Nou i Portella. Vial de servei de l'escola de Santa Eulàlia. Dates: del 8 a l'11 de juliol.

Plaça de Gernika - Camí de Pedret: tram des de Pl. Gernika fins al número 11. Dates: del 10 al 12 de juliol.

Carrer de Santa Eulàlia: tram entre números 38 i 46 i tram entre números 18 i 24. Dates: 11 i 12 de juliol.

Passeig de la Indústria: diversos trams localitzats des del Parc de Bombers fins al carrer de Quim Serra. Dates: 12 i 15 de juliol.

Carrer de Mossèn Espelt. Dates: 12 i 15 de juliol

Avinguda del Canal Industrial. Dates: 12 i 15 de juliol.

Carrer de Pere Costa: tram proper a la intersecció amb la carretera de Sant Llorenç. Dates: 15 i 16 de juliol.

Passeig de les Estaselles. Dates: del 15 al 17 de juliol.

Carrer del Tossalet de les Forques: tram entre els números 18 i 74. Dates: del 16 al 18 de juliol.

Carrer Nicolau de Berga: tram entre els números 1 i 10. Dates: del 16 al 18 de juliol.

Carrer de Gironella tram entre l'Avinguda de Catalunya i el carrer de l'Estatut de Catalunya. Dates: del 16 al 18 de juliol.

Avinguda de Catalunya: davant del supermercat Carrefour. Dates: del 16 al 18 de juliol.

Carrer de Saldes tram entre el carrer de Gironella i el carrer Pobla de Lillet. Dates: del 16 al 18 de juliol.

Passeig de les Aubes. Data: 18 de juliol.

Pel que fa als treballs d'asfaltatge, primerament es realitzaran les tasques de fresat i preparació per portar a terme la pavimentació i, posteriorment, es faran els treballs de reposició i pintura vial. Aquestes actuacions comportaran talls de trànsit i la prohibició d'estacionament en les zones esmentades anteriorment per facilitar l'execució dels treballs de millora del ferm. L'empresa Pasquina és l'encarregada de d'executar el projecte de pavimentació de la ciutat.