El regidor de Medi Ambient de Berga, Eloi Escútia, i el seu homòleg del Consell Comarcal del Berguedà, Vicenç Linares, es van comprometre, ahir, a estudiar la viabilitat de les demandes que els van plantejar representants de les associacions de veïns de Berga per millorar la recollida de deixalles a la ciutat.

A la reunió que va durar dues hores, els veïns van reclamar que s'acabi amb els abocaments de bosses de deixalles que els incívics llancen arreu incloses les papereres en alguns punts de la ciutat. El regidor Eloi Escútia va informar als veïns que el consistori ha obert prop de 30 expedients sancionadors que poden comportar multes de fins a 4.000 euros. Tanmateix els veïns van proposar que en paral·lel a la llarga tramitació administrativa que comporta una sanció, agents de la Policia Local informin els incívics de les conseqüències de llençar bosses a terra. Com ja va informar aquest diari al seu dia, els veïns també reclamen que es recuperi la figura dels agents cívics per informar els veïns de les zones on es detecten més abocaments de com funciona el sistema de recollida de residus del porta a porta implantat el 4 de novembre del 2018.

Una altra de les qüestions que van reivindicar és que s'ampliï un dia la recollida de matèr a orgànica. Actualment pels particulars es fa dimarts, dijous i diumenge i les associacions reclamen que també es faci dissabte. A més volen que s'activi el servei de deixalleria mòbil a la ciutat que s'havia d'haver posat en marxa el novembre del 2018 i que encara no funciona.

Fonts veïnals van indicar que tant el regidor Eloi Escútia com el flamant conseller comarcal del Medi Ambient Vicenç Linares van deixar clara la voluntat del consistori i del Consell de trobar solucions a les problemàtiques plantejades.