Després de 15 dies d'intensos assajos, avui, a les 10 de la nit, les Roques del pont Vell seran l'escenari on tindrà lloc l'espectacle L'11 de Setembre i Gironella, que mobilitza unes 150 persones que protagonitzen aquesta recreació històrica ficcionada que rememora els fets del 1714 i el Corpus de Sang del 1640 a la vila, a través dels ulls de la jove Eulàlia.

Fonts de l'Ajuntament de Gironella han informat que encara queden entrades per veure aquest muntatge. En total, el consistori ha posat a la venda 600 entrades al preu d'11 euros a través de la plataforma Entradium.com. A més, també es podran comprar avui mateix. Enguany hi ha prevista l'assistència del conseller d'Interior, Miquel Buch.

Entre les novetats enguany s'estrenarà una ambientació sonora nova -en l'escena de la batalla- «dissenyada per Guillem Rodríguez, que des de fa 3 anys ja col·labora amb l'espectacle en la producció tècnica i sonora», ha indicat Maria Casellas, codirectora de l'obra juntament amb Joan Rigat. Casellas ha explicat que a més «també hem apostat per més espectacularitat quant a pirotècnia. Hem comptat amb l'Alex Mejías, d'Estalella pirotècnia, que ha fet un disseny nou pel que fa als efectes especials».