Un centenar de persones es van concentrar anit a l'enllaç nord de Berga amb la intenció de tallar l'eix del Llobregat, la carretera C-16. Va ser una crida a traves de les xarxes en principi sense autoria, però que va tenir un cert èxit de convocatòria, o el suficient per aconseguir tallar l'eix.

A 2/4 d'11 de la nit es mantenia el tall.

En un principi, concentrats i Mossos van pactar el lloc on fer el tall per tal de poder-lo dur a terme amb seguretat, i es van traslladar de la zona de l'accés nord de Berga cap a l'enlaç situat al sud de la ciutat, a l'alçada del càmping de Berga. Allà, però, els concentrats van veure que només s'aturava algun cotxe en sentit baixada, mentre que els de pujada no arribaven al lloc del tall. Els Mossos havien fet un desviament del trànsit per la carretera vella de cal Rosal.

Els manifestants, en percebre el desviament, fan dividir-se en dos grups i una cinquantena dels concentrats han anat cap aquesta zona per tallar també la carretera vella, per tal d'evitar que hi hagués cap tipus de circulació.