La circulació de la C-16, ahir a la tarda, per la presència d'un centenar de manifestants que protestaven contra la sentència del Tribunal Suprem i per reclamar la llibertat dels polítics independentistes empresonats.

Pels volts d'un quart de sis de la tarda, una setantena de persones van tallar la via a l'accés centre de la ciutat, on hi ha l'institut Guillem de Berguedà, i van baixar per la via fins a l'altura del càmping, en el punt on la carretera passa a ser autovia i on hi ha l'accés sud a la capital berguedana.

Des de llavors, s'hi van afegir manifestants fins a un nombre de l'entorn del centenar. El grup va tallar també la carretera antiga de l'eix del Llobregat, que passa per l'interior de Cal Rosal. L'acció dels manifestants es feia sota l'atenta mirada d'un helicòpter que sobrevolava la zona.

Els concentrats van desplegar una pancarta en què es podia llegir «Prou repressió, llibertat a tots els detinguts».

Els agents dels Mossos d'Esquadra desplaçats fins a aquest punt de la C-16 van desviar el trànsit d'aquesta carretera, una de les principals artèries viàries de la Catalunya Central, cap a l'interior de Berga i fins a Casserres, ja que també estava tallada la carretera d'Avià que connecta amb la C-16. En aquest punt es van encendre contenidors i fustes, que van ser apagats pels Bombers.

Això va suposar que els vehicles fesin un desviament important per les carreteres del sud de la comarca del Berguedà per tornar a l'eix del Llobregat. A banda de la C-16, també es va tallar la C-17, carretera que connecta Ripoll amb la Cerdanya.