Si hi ha una joguina popular i tradicional aquesta és la baldufa. Per això, la Fira del Joc i de Nadal de Berga d'enguany li dedicarà una especial atenció i triplicarà l'espai que hi destina. Així ho va explicar ahir Òscar Garcia, de la Cia. de Jocs l'Anònima, que organitza el certamen en la presentacó del certamen juntament amb la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà.

La mostra arribarà el 6 de desembre amb altres novetats com els campionats de jocs, les rondalles i, per primera vegada, de la trentena de monitors de la fira, 8 seran persones amb discapacitats, 4 d'elles del Taller Coloma d'Avià.

La fira inclourà un nou espai sobre el joc tradicional africà, un taller de creació de jocs de temàtica boletaire i també hi haurà espais dedicats a la robòtica i els trencaclosques. Enguany, es faran diversos campionats perquè els visitants puguin demostrar les seves habilitats jugant al Troia (GDM), el Funky Pollo (Mercurio) o el Sushi Go! (Devir). A més, els infants podran gaudir d'una sessió de contes amb les rondallaires Gemma i Antònia i un espectacle dedicat a les baldufes, a càrrec de la companyia Penelope y Aquiles.

L'Ajuntament de Berga destinarà un màxim de 5.000 euros a l'organització de la Fira del Joc i de Nadal, la mateixa xifra de cada any. El certamen espera rebre entre 2.000 i 3.000 visitants