20 de gener de 2020
20.01.2020

Gironella invertirà 926.000 euros en transformar l'entrada sud del poble

Aquesta és l'actuació més gran d'un pressupost que preveu fer inversions per valor de 2,7 milions

20.01.2020 | 20:51
David Font explica a Damià Calvet el projecte de transformació de l'entrada sud, el 2019

L'Ajuntament de Gironella invertirà 926.000 euros en el projecte de transformació de l'entrada sud del poble. Aquesta és l'obra de més volum econòmic inclosa en el capítol d'inversions del pressupost per enguany, un apartat que puja a 2,7 milions d'euros.

El projecte preveu la creació d'una rotonda nova a un extrem de l'Avinguda de Catalunya just a la zona on actualment hi ha l'antic escorxador, que s'utilitza de magatzem de la brigada municipal. En aquest espai, s'hi preveu un nou parc urbà que servirà d'entrada a la zona sud del nucli amb una zona verda i amb nous aparcaments per tal de donar protagonisme al riu Llobregat amb un mirador.

L'alcalde David Font ha explicat a Regió7 que amb aquesta proposta es persegueixen dos objectius. D'una banda «guanyar espai per als ciutadans i obrir una mirada cap al riu Llobregat» i fer-hi una zona de protecció que separi la trama viària del riu amb una escullera. De l'altra la creació d'un parc públic, un aparcament i una rotonda per tal d'ordenar la mobilitat. La construcció d'aquets giratori permetrà guirar per retornar cap a l'Avinguda Catalunya.

Aquesta actuació també obligarà al consistori a buscar un nou local per a les brigades municipals. A hores d'ara ja s'han començat a valorar diferents alternatives segons ha explicat l'alcalde David Font.

El maig del 2019, l'alcalde David Font, en campanya electoral va presentar el projecte que reforma de l'entrada sud que també inclou la creació d'uns itineraris al conseller de Territori, Damià Calvet. De moment, ara es farà la part esmentada del projecte sense els itineraris.
A hores d'ara el consistori disposa d'una ajuda d e de 382.627 euros per fer aquesta obra dels fosn Feder i preveu obtenir-ne d'altres del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) i de les meses de concertació de la Diputació de Barcelona.

El pressupost d'enguany de l'Ajuntament de Gironella preveu fer inversiosn per valor de 2.702.201, 42 euros i per fer-les el consistori compta amb ajudes per avlor d'1.445.553,16 euros que «poden veure's augmentades en base a les convocatòries on l'Ajuntament ha presnetat projectes i que queden pendent de resoldre».

El batlle ha manifestat que en el seu conjunt el pressupost puja a 6.978.681,42 euros que suposa una disminució del 4,27% en relació al del 2019. David Font ha destacat la voluntat del goevrn «de seguri potenciant els programes que ja estan actiu i que s'han augmentat en els últism anys tant en àrees com l'educació, l'atenció social, el dinamisme econòmic o en l'aposta culturals per tenir uan vial viva en tots els sentits». El batlle ha dit que el pressupost continua tenint «el seu equilibri financer, sent conservador en la previsió d'ingressos».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook