L'Ajuntament de Berga proporcionarà al teixit comercial de la ciutat formació en línia per crear negocis online i d'aquesta manera promoure l'emprenedoria en l'entorn digital per guanyar visibilitat i modernitzar el projecte. El consistori berguedà s'ha adherit a la plataforma Digiemprèn, un lloc web impulsat per la Diputació de Barcelona que ofereix als comerços i empreses aprenentatges a la xarxa amb l'objectiu d'apropar l'entorn digital i proporcionar eines per crear negocis online.

Aquest espai web s'adreça, principalment, a persones que regenten un comerç físic i volen emprendre un negoci digital, així com a persones creadores i professionals que dissenyen i creen productes de consum i volen disposar d'un nou canal de venda a través d'Internet.

Cursos gratuïts i videoguies

L'adhesió del municipi és un requisit indispensable per tal que els negocis interessats puguin prendre-hi part i accedir als recursos de formació que s'ofereixen en aquesta plataforma. En concret, la plataforma Digiemprèn posa a disposició dels usuaris i usuàries una dotzena de cursos gratuïts i videoguies per aprofundir en el coneixement de l'e-commerce. El portal disposa d'una oferta formativa sobre la logística del comerç online, la comunicació i l'ús de les xarxes socials, la imatge de marca i el producte, la identitat digital i el lloc web del negoci, entre d'altres.

Els cursos tenen una durada de tres setmanes i inclouen material didàctic i un fòrum integrat per alumnat i professorat per intercanviar informació i resoldre dubtes durant el desenvolupament de la formació.

Certificat de reconeixement

Les persones participants podran obtenir un certificat després d'haver completat el curs. El web també ofereix guies breus sobre comerç en línia. Es tracta de píndoles audiovisuals de 10 minuts que contenen informació essencial i consells sobre el dia a dia d'un negoci a Internet. Per exemple, s'hi poden trobar guies sobre la importància de disposar d'una pàgina web ja que és la carta de presentació del negoci a la xarxa i això pot comportar la possibilitat d'obrir nous mercats, guanyar visibilitat, generar confiança al consumidor i modernitzar el projecte.

Les formacions poden realitzar-les els creadors i creadores, artesans i artesanes, comerços i serveis de la demarcació de Barcelona. Les persones interessades a realitzar qualsevol dels cursos s'hi han d'inscriure prèviament accedint al lloc web www.digiempren.diba.cat.