La desescalada del confinament per la Covid-19 va tenir un seguiment desigual a Berga entre el comerç. Hi va haver pocs establiments oberts, i els que van aixecar la persiana, amb les condicions establertes, van ser fonamentalment perruqueries i alguna fer-reteria.

Pels carrers ja es veia molta més gent que els darrers dies: persones amb gossos, a la cua per anar a fer gestions al banc o a comprar a les botigues o les farmàcies, o operaris treballant en obres, per exemple.

A l'àrea comercial del Canal Industrial, la ferreteria Òptimus mantenia la persiana abaixada. Al costat mateix, a la botiga d'electrodomèstics P38, un dependent atenia els clients just a l'entrada, on havia posat unes cintes de plàstic. Els usuaris havien de parlar amb un dependent des de l'exterior de l'establiment.

Una mica més amunt, al passeig de la Indústria (el Vall), la llibreria Quatre Cantons romania tancada. La seva responsable va anunciar a través de les xarxes que reobrirà el dia 11 de maig.

I entre les perruqueries que van obrir hi ha una de les més noves de Berga: la de Xavi Colomé, al carrer Mestre Pedret. Feia un mes i mig que no tenia cap client, des que es va decretar l'estat d'alarma el 14 de març. Xavi Colomé és un jove perruquer de 25 anys veí de Sabadell i establert a Berga. Va obrir el seu establiment el 16 de desembre del 2019.

Ahir va reprendre la seva activitat aplicant les noves mesures decretades pel Govern: només atén amb cita prèvia, és obligatori dur mascareta i guants i ell desinfecta les mans i els peus dels seus clients quan accedeixen al local. Tot per evitar la propagació de la Covid-19. Colomé va explicar a Regió7 que ha hagut de comprar tot el material necessari i abans d'obrir «m'he passat quinze dies netejant i desinfectant la perruqueria: ho he fregat tot de dalt a baix».

Té l'agenda plena de dilluns a dissabte per a les properes setmanes i llueix un ampli somriure malgrat que aquesta aturada li ha vingut quan feia només tres mesos que havia obert. «La vida és això: una superació constant».

Ahir, una de les seves primeres clientes va ser Maria Gador Sánchez, que va anar-hi per tenyir-se i tallar-se els cabells. «Feia dies que li havia dit que quan obrís m'ho digués de seguida», explicava rient. Tot i que ha estat un mes i mig sense poder-se arreglar els cabells a la perruqueria, opina que «tal com està la cosa han fet bé de mantenir-les tancades». Explicava que amb les mesures de distanciament i d'higiene que ha ha trobat a la seva perruqueria «estic tranquil·la». Rere seu, Xavi Colomé somriu i es declara «un maniàtic de la neteja. A la vida la higiene s'ha de mantenir sempre, i evidentment en aquests moments encara més».