La reivindicada millora del pati de l'escola pública de Sant Joan de Berga marca l'inici d'un seguit de millores en centres educatius públics que l'Ajuntament de Berga s'ha compromès a assumir per vetllar pel bon manteniment de les instal·lacions de les escoles públiques. Ho va explicar ahir Eloi Escútia, el regidor d'Educació en la primera roda de premsa presencial feta a Berga d'ençà de l'estat d'alarma decretat el març arran de la Covid-19.

Davant del flamant pati (només manca posar-hi el mobiliari urbà), Escútia va dir que les obres de millores de les escoles públiques és una feina que pertocaria al departament d'Ensenyament però que el consistori s'ha vist obligat a assumir aquesta tasca per posar fi a mancances històriques com la de l'esmentat pati. «Ho assumim perquè les escoles públiques siguin espais dignificats» va declarar.

La primera inversió és la del pati de l'escola de Sant Joan, unes obres acabades que, ahir, es van mostrar tot i que des de fora de la tanca perquè les ordres del departament d'Ensenyament són que els centres romanguin tancats per la Covid-19.

Escútia va assegurar que aquest estiu es faran les obres de substitució dels vells tancaments de l'escola de Santa Eulàlia i la millora dels lavabos, una intervenció de la que s'està acabant de redactar el projecte i que tindrà un cost estimat de 100.000 euros. Aquesta actuació serà fruit d'un conveni d'inversions 2020-2023 entre el consistori i el Govern català.

L'escola de Santa Eulàlia amb més de 400 alumnes, pateix importants problemes d'eficiència energètica segona va explicar la directora Betlem Guillén. El centre té tancaments de ferro i amb vidre senzill que fan que es gastin molts diners en escalfar o refrigerar les instal·lacions. Guillén va dir que aquesta és l'obra que els fa més falta.

La directora Mònica Corominas va palesar la satisfacció de la comunitat educativa perquè s'hagi fet realitat aquesta obra. I va dir que els permetrà posar en marxa el projecte de patis coeducatius o no només hi ha presència dels esports sinó també de jocs.