Esquerra Berga ha demanat el cessament de les persones del govern de Berga que aquest dimecres a la nit van participar en salts improvisats de Patum.

En un tuit fet públic aquest matí, la formació de Ramon Camps afirma que "davant els fets ocorreguts aquesta nit passada a la ciutat de Berga exigim cessament de les persones de l'equip de govern que lluny de donar exemple i respectar les mesures establertes han mostrat una manca d'empatia i irresponsabilitat participant de salts de Patum improvisats.".

Tot i que en el tuit els republicans no esmenten a cap persona de l'equip de Govern de la CUP, aquest dimecres a la nit es va poder veure en un vídeo a la segona tinent d'alcalde i regidora de promoció econòmica Roser Rifà fent saltar una maça al carrer Menorets, just davant del Frankfurt Sant Guim. En el vídeo també es pot veure l'exregidor Francesc Ribera "Titot" fent saltar la maça.

La covid-19 ha obligat a suspendre la Patum per evitar la propagació del virus, però això no va impedir que aquest dimecres al vespre, el dia que hauria d'haver començat el primer passacarrers de la festa, es poguessin veure salts de maces improvisats a la plaça Maragall davant del restaurant Corpus, també al carrer Buxadé, davant del bar La Baranai, més avançada la nit, al Frankfurt Sant Guim i també al bell mig de la plaça de Sant Pere.