L'Agrupació d'Electors de Guardiola, La Nou i Sagàs han acusat als conseller Pep Llamas i Patrocini Canal d'haver «utilitzat els vots dels pobles petits pel sue propi interès, transgredint l'ètica i la democràcia».

En un comunicat, els tres municpis que queden de l'Associació d'Agrupacions d'Electors del Berguedà, creada l'any 2019 i integrada per llistes d'independents d'Avià, Bagà, La Nou, Guardiola, Capolat, Borredà i Sagàs, carreguen contra Pep Llamas i Patrocini Canal, consellers triats inicialment en nom d'aquesta associació. L'Agrupació va fer fora a Llamas per discrepàncies internes i va conservar l'acta. I recentment, Patrocini Canal, cap de files de Som Avià va anunciar que deixava l'agrupació i mantenia la seva acta i les responsabilitats de govern que té.

En el comunicat, lamenten que en aquest primer any de mandat, la seva representant, Patrocini Canal «poques vegades ens ha traslladat els temes que es tractaven al Consell Comarcal». I diuen que l'avianesa no els va deixar fer una votació quan els va proposar que Llamas entrés al govern del Consell. Acusen a Patrocini Canal de «trepitjar els principis democràtics» i consideren que han prevalgut «els egos personals».