Ajuntaments de l'Alt Berguedà han fet un front comú per reclamar a l'Institut Català de la Salut (ICS) recuperar el servei presencial d'urgències a la nit al CAP de Guardiola de Berguedà que és el de refrència per aquest territori.

La primer acció que està duent a terme és una una recollida de signatures a la que fins aquest dimecres han confirmat que s'hi adherien els consistori de Bagà, Vallcebre, la Pobla de Lillet, La Nou i Sant Julià de Cerdanyola. Els promotors esperen que també s'hi afegeixen els municipis que falten com Guardiola, Saldes, Gósol i Castellar de n'Hug

Es tracta d'una iniciativa que impulsen els regidors de Salut dels consistoris de l'Alt Berguedà tal i com ha explicat el de Bagà, Joan Manel González

A causa de la pandèmia, el servei d'urgències nocturnes presencial al Cap de Guardiola de Berguedà s'ha deixat de prestar. Això fa que les urgències es cobreixen de 8 del matí fins a 8 del vespre. «A partir d'aquesta hora, els usuaris que necessitin atenció sanitària urgent han de trucar al 061 i són atesos a l'hospital de Berga, ha explicat González.

El regidor de Salut baganès considera que aquesta situació suposa «un menysteniment de la població de l'Alt Berguedà» alhora que posa de manifest que aquesta zona de la comarca té una població envellida. I que en èpoques com l'actual el nombre de veïns habituals augmenta pel turisme. «Necessitem que les urgències s'atenguin les 24 hores al CAP de Guardiola» ha indicat. González denuncia que l'Alt Berguedà pateix un greuge. «L'ICS no posa els mateixos mitjans que d'altres llocs» ha assegurat.