Els diners recaptats en la campanya «Tot és possible» per finançar l'estada de l'Arlet Vila als Estats Units es destinaran a un nou projecte de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per buscar tractaments pels neuroblastomes més agressius.

La Roser i el Genís, els pares de la petita berguedana que va morir el passat més de juliol després de quatre anys lluitant contra aquest càncer del desenvolupament, han decidit donar els 120.000 euros que havien aconseguit recaptar en les diferents activitats realitzades al Berguedà Gràcies a la Beca Arlet Vila, el centre mèdic barceloní engega un nou projecte de recerca del neuroblastoma. La beca que porta el seu nom és per ells «una manera increïble de retre-li un homenatge».

Els diners de la campanya s'han atorgat a la doctora Marta Garcia per dur a terme el projecte de recerca «Estudi dels mecanismes de quimioresistència associats al neuroblastoma». Segons l'hospital, aquest és un gran pas per identificar els mecanismes genètics responsables de la resistència als tractaments actuals i buscar-ne de nous.

Així ho va explicar la doctora Garcia durant l'acte de presentació de la beca, en què el doctor Jaume Mora, director científic de l'Àrea d'Oncologia i Hematologia, va recordar que «les famílies ens han ajudat a aconseguir que en quinze anys es curin més pacients i visquin més anys i més bé». En aquest sentit, Mora es va comprometre a continuar investigant perquè «algun dia puguem curar tots els nens i nenes que pateixen càncer».

La Roser i el Genís, els pares de l'Arlet, van engegar la campanya «Tot és possible» de captació de fons per poder finançar el tractament de la seva filla als Estats Units, amb la col·laboració de l'Associació Nen i de tota la comarca del Berguedà. «No volem que cap altre nen hagi de passar el que ha passat l'Arlet», explica la Roser.

«Aquest és un projecte creat amb amor, però sobretot amb esperança, i aquest és el missatge que volem seguir donant», expliquen la Roser i el Genís. I esperança és el que tenen ara molts infants i les seves famílies gràcies a aquesta nova línia de recerca.