La comissió d'Urbanisme de la Catalunya central ha aprovat, aquests divendres, el projecte de Ferrocarrils de la generalitat per construir un nou aparcament a cel obert a l'estació de la Pobla de Lillet del Tren del Ciment, que substitueixi l'anterior .

El nou aparcament se situarà al mateixa banda que l'estació i evitarà que els visitants hagin de travessar la carretera com passa ara.

El projecte de Ferrocarrils preveu construir un nou aparcament en el mateix costat de la carretera B-402 on és l'estació i un camí d'accés adaptat a persones amb mobilitat reduïda que evitarà que els usuaris hagin de caminar pel voral de la carretera.

Fonts del departament de Territori i Sostenilitat han explicat que se situarà a la plana de la Sínia d'en Mateuet, amb 3.600 m2 de superfície i amb capacitat per a 88 places, de les quals 6 seran per a autocars i la resta, per a turismes.

Els terrenys, que han estat cedits per l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, tenen una diferència de cota de 2 metres respecte l'estació, el que s'aprofitarà per habilitar la rampa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Actualment, l'estació d'aquest tren turístic compta amb un aparcament de 63 places situat a tocar de la carretera B-402, a la banda contrària a on se situa l'estació, fet que obliga els usuaris a creuar aquesta via. A més, l'aparcament es troba en uns terrenys inundables en certs períodes de retorn, el que no fa aconsellable l'estacionament en dies de pluja forta.