El ple de l´Ajuntament de Berga va rebutjar una moció de Junts per Berga per reactivar l´emissora de Ràdio Berga amb els vots en contra de la CUP i ERC.

El regidor de Junts Marc Marginet va demanar en el ple telemàtic d´aquest dijous al vespre constituir el Consell d´Administració, el Consell Consultiu i reservar una partida econòmica en els pressupostos de 2021 per a la posada en funcionament de l´emissora i la contractació d´un director.

Ivan Sánchez, regidor de l´equip de govern, va voler aclarir que tot i el sentit negatiu del vot de la CUP, la seva voluntat és tirar endavant la ràdio en un futur proper. «Votarem que no perquè la voluntat d´aquest equip de govern ja és la de tirar endavant la ràdio. Estem cercant aquest espai on ubicar-la i un cop la traslladem, ja serà per quedar-se a l´espai definiu», va dir Sánchez.

Fa poques setmanes, l´equip de govern de la CUP va començar a desmuntar el local actual de la ràdio, al Passeig de la Pau, ja que el preu del lloguer és massa elevat. El consistori té la intenció de buscar un local municipal per muntar l´equipament i retornar la ràdio a les seves emissions habituals, abandonant la ràdio-fórmula.

Marc Marginet va exposar que «més enllà de les promeses, fan falta passos i per aquest motiu presentem la moció. Volem que s´activi ja que entenem que la ràdio és bàsica per la ciutat i instem l´equip de govern a fer els passos necessaris». La moció va comptar amb els vots favorables del grup de Junts per Berga i del PSC. Ramon Camps, d´ERC, va titllar la moció «d´oportunista» i va votar en contra.

Ivan Sánchez va explicar que si la moció s´hagués presentat abans, el sentit del vot hagués estat afirmatiu, ja que en aquests moments el govern ja ha realitzat passos per recuperar aquest equipament, en referència a l´inici del desmuntatge i a la cerca d´un local. «La voluntat és desmuntar la ràdio i tornar-la a muntar en un espai municipal, a més de reservar una partida als pressupostos de 2021 per la persona que s´hagi de fer càrrec de la ràdio. Votem que no perquè ja ha començat el procés per tornar a tenir ràdio a la nostre ciutat», va dir Sánchez.

El ple de l´Ajuntament de Berga va aprovar oficialment l´entrada de Ferran Aymerich com a portaveu del grup municipal de Junts per Berga. Tots els grups del consistori van votar a favor d´aquesta modificació i Aymerich ja va participar aquest dimecres al plenari municipal amb la condició de portaveu. El regidor Marc Marginet passarà a ser el portaveu suplent del grup. Després de la renúncia de Jordi Sabata, Junts per Berga va escollir Aymerich com a nou representant. A l´inici del ple, també es va oficialitzar l´entrada de Francesc Torrents com a nou regidor de Junts per Berga al consistori berguedà en substitució de Sabata. L´alcaldessa Montse Venturós va fer jurar el càrrec a Torrents per via telemàtica.