El pressupost participatiu d'Avià de 2021 comptarà amb una inversió total de 72.000 euros, que es distribuiran entre els projectes més votats pels veïns i veïnes del municipi. Inicialment, participaran en la votació unes 10 propostes.

D'aquestes, les que suposen una inversió més elevada són: l'enquitranat del carrer d'Obiols, la construcció d'un petit circuit de motocròs pels infants i la repavimentació de la pista de ciment de l'escola. El cost estimat de totes elles és d'uns 20.000 euros.

L'Ajuntament d'Avià ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per convidar els veïns a descarregar-se l'aplicació mòbil del consistori, que és indispensable per poder votar. La campanya promocional la protagonitzen set avianesos i avianeses de diferent sectors. Aquestes persones han acceptat col·laborar desinteressament en la proposta de l'Ajuntament. Es tracta del contratenor Xavi Sabata, l'esportista Pau Bartoló, la directora de l'escola bressol Heura Líria, la presidenta del Casal de la Gent Gran Rosa Gonfaus, l'hereu Pau Capdevila i l'avianesa Zahra El Fatihi.

El període per votar a través de l'aplicació és del 8 al 21 de febrer. Tot i això, les persones que desitgin votar presencialment ho podran fer la setmana del 22 al 26 de febrer, dipositant el seu vot en una urna que hi haurà a l'edifici de l'Ajuntament d'Avià. Enguany, no se celebrarà la tradicional assemblea de veïns, que informava de les propostes que finalment se sotmetran a votació.

Per poder votar una d'aquestes propostes cal descarregar-se l' aplicació de l'Ajuntament d'Avià al mòbil. Seguidament, s'ha de demanar un codi personal que acredita la condició de veí del municipi a les oficines de l'Ajuntament o per WhatsApp, i entrar a l'apartat "registre" de l'aplicació i introduir el DNI i el codi personal. Per acabar, s'ha d'accedir a l'apartat enquestes.