La candidata pel Berguedà en les llista de Junts, Araceli Esquerra, es va mostrar molt satisfeta pel triomf de la formació en gairebé tots els municipis. La també cap de l'oposició de Puig-reig va admetre que «sempre estem colze a colze amb ERC» però igualment va reiterar la satisfacció per la victòria. La militant de la nova formació sorgida després de la fractura amb el PDeCAT recalca que el partit ja s'està implementant en totes les poblacions de la comarca, i que de cara als propers comicis municipals es preveu presentar llista en la majoria de localitats. Sobre com es resoldrà el trencament amb el PDeCAT, Esquerra va garantir que la legislatura acabarà amb normalitat, i que fins aleshores «no es farà res».

La força postconvergent va ser la guanyadora al Berguedà, amb un total de 6.457 vots i el 36,67%. La formació no ha notat gaire el trencament amb el PDeCAT, tot i que sí que ha experimentat una lleugera baixada respecte als comicis del 2017. Aleshores, va aconseguir sis punts més, i es va situar prop del 43%.

A causa de la situació sanitària, els integrants de la formació al Berguedà no es van desplaçar ni reunir per fer el seguiment de la jornada electoral, sinó que es va seguir des dels propis domicilis. Junts va guanyar a tots els pobles del Berguedà menys en quatre: Cercs, Fígols, Sant Jaume de Frontanyà i la Quar. Això sí, cal destacar que són quatre municipis amb molt poca població i, per tant, no se'n poden extreure gaire conclusions. En les principals poblacions, la victòria dels postconvergents ha estat sòlida, especialment a Berga, on ha quedat uns 15 punts per sobre d'ERC. En canvi, a Gironella o Puig-reig el triomf ha estat molt més ajustat. En el cas concret de Gironella, això es podria atribuir al bon resultat del PDeCAT, amb un 10% dels vots.