Segueix-nos a les xarxes socials:

Un programa formarà joves amb problemes econòmics

Se'ls oferirà contactes i aprenentatge en empreses del seu sector d'interès perquè tinguin més possibilitats d'accedir al mercat laboral

Un programa formarà joves amb problemes econòmicsaRXIU PARTICULAR

La iniciativa Impulsa Oportunitats, que es desenvoluparà, entre altres comarques, al Berguedà i el Moianès, pretén acompanyar en el vessant formatiu i humà joves en situació socioeconòmica vulnerable.

Als alumnes se'ls ofereix, en primer lloc, formació en competències transversals per al lloc de treball (millora del CV i orientació laboral). A més, se'ls proporciona contactes i aprenentatge en empreses del seu sector d'interès: l'objectiu és incrementar les possibilitats d'accedir al mercat laboral (processos de selecció, actitud i aptituds).

A les empreses, i en el marc de la seva política de responsabilitat social corporativa, se'ls proposa l'oportunitat de col·laborar ajudant els joves en el seu aprenentatge laboral, remunerant-los per les hores treballades i implicant els seus treballadors en l'acompanyament i tutoria durant la seva estada.

La primera fase d'implementació del programa ja ha començat amb una sessió dinamitzada per ASENCAT (Sèniors per a l'Orientació del Talent Emprenedor), centrada en la redacció de currículums i la preparació d'una entrevista de feina. En paral·lel, s'està duent a terme la selecció per part de l'equip tècnic de tots aquells joves que puguin passar a formar part de la borsa de candidats per a les estades a empreses.

En la segona fase del programa Impulsa, la Fundació iniciarà els contactes amb les empreses que es vulguin involucrar en aquest projecte per tal de seguir treballant per a la formació i l'aprenentatge laboral dels joves.

Prem per veure més contingut per a tu