L'Agència de Desenvolupament del Berguedà arrancarà el 3 de maig un cicle de conferències orientades a la digitalització de les empreses i l'impuls de l'emprenedoria a la comarca. De manera complementària també hi haurà un conjunt de tres formacions per millorar l'ocupabilitat de les persones que busquen feina.

El cicle en digitalització empresarial i emprenedoria constarà de set formacions, i inclou des de càpsules destinades a la creació de models de negoci basats 100% en plataformes digitals fins a la utilització de diferents tecnologies i xarxes per ajudar a difondre la marca personal i de negoci. Les altres tres formacions versaran sobre l'alfabetització informàtica, la soldadura i el curs de manipulació d'aliments.

El president de l'Agència, Lluís Vall, destaca que la suma de tots els cicles servirà per «formar comerços, industries, però també infants, joves i població en general en l'àmbit de les tecnologies quotidianes i d'ús particular».

D'altra banda, es preveu donar continuïtat a aquest cicle formatiu a final de primavera amb el programa TTT (Treball, Talent i Tecnologia), centrat en la comercialització i digitalització del sector agroalimentari, finançat el 100% per la Diputació de Barcelona.