Berga acollirà un torneig dedicat al Catan, un joc de taula d’estratègia i atzar que consisteix en conquerir una illa rica en recursos naturals construint pobles i ciutats, establint rutes comercials, etc.

Es tracta d’un esdeveniment que forma part del Club del Joc, una iniciativa impulsada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l’Anònima que consisteix en sessions lúdiques mensuals dedicades als jocs de taula per a tots els públics.

El projecte va néixer el desembre de 2019 amb l’objectiu de dinamitzar l’Espai Jove de Berga i promoure la divulgació i el coneixement dels jocs de taula. En aquesta ocasió, la sessió del mes d’agost consistirà en un torneig dedicat exclusivament al joc Catan, que es farà el divendres, 27 d’agost, a la plaça de Viladomat, a les 21 h.

En cas de pluja, l’activitat es traslladarà a l’Espai Jove de Berga, situat al carrer de mossèn Espel, 13. L’esdeveniment està organitzat per consistori berguedà i la Cia. de Jocs l’Anònima i compta amb la col·laboració de Jugajoc i Devir.

El torneig de Catan es disputarà amb la versió bàsica del joc, sense fer ús de cap extensió d’aquest. El campionat constarà de 3 rondes de partides de 45 minuts i cada partida comptarà amb 4 jugadors.

Les persones interessades a participar en el primer torneig de Catan fet a Berga hauran d’inscriure’s emplenant un formulari en línia. En cas de no saber jugar al joc d’estratègia i atzar, es recomana acudir 30 minuts abans de l’inici del torneig per assistir a l’explicació de les normes bàsiques del joc que faran els voluntaris que s’encarregaran de la dinamització de les partides.