L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat tres parcs urbans de salut al municipi a diverses zones del municipi. En la primera fase de la iniciativa s’han col·locat un total de 9 elements, distribuïts de la següent manera: cinc són a la plaça Campalans, al nucli principal, i 2 a cada una de les antigues colònies tèxtils de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou.

Miquel Serra, regidor d’Esports, Activitat Física i Salut de l’Ajuntament de Gironella, ha explicat que l’objectiu és aconseguir que la ciutadania els utilitzi de manera quotidiana. Els aparells estan enfocats a realitzar treballs de prevenció, millora i manteniment dels moviments necessaris per a les activitats del dia a dia i per tal de millorar la qualitat de vida de les persones. «L’objectiu és crear un itinerari saludable instal·lant diversos elements de salut a diferents punts del municipi», destaca Serra.

Millorar higiene postural

Els aparells els pot utilitzar gran part de la població, i permeten fer exercicis amb un mínim impacte articular. A més, estan pensats per respectar i millorar, en la mesura del possible, la higiene postural dels gironellencs i gironellenques.