La Patum no només ha portat festa a Berga. També un premi d’un milió d’euros de l’Euromillones. L’administració de loteria número 2 de la ciutat, al carrer Gran Via confluència amb el passeig de la Pau, va segellar una butlleta premiada amb El Milió de l’Euromillones del sorteig de divendres.

«Ens hemn assabentat per casualitat» ha explicat aquest dissabte al matí a Regió7 la propietària de l’administració, Montse Pey. «Divendres al vespre el jovent que està més al cas d’aquestes coses ens ho va dir». I aquest dissabte «algú ho sabia però ha vingut molta gent que no. Som dissabte de Patum i la gent està per altres coses».

La Patum porta sort

Es dona la circumstància que fa quatre anys, també en plena Patum, la mateixa administració va repartir un primer premi del sorteig dels dijous de la loteria nacional. Llavors van ser 300.000 euros per butlleta. «La Patum ens porta sort», ha comentat pey.

El Milió és codi que surt automàticament de la terminal en el moment de fer l’aposta de l’Euromillones. A més a més de fer la combinació que un vulgui o la que triï la màquina, surt el codi d’El Milió. És diferent en cada butlleta, de forma que és un únic premi. El codi del guanyador és DFW10255.

Del sorteig de divendres no hi va haver cap encertant de primera categoria i tan sols un de segona categoria, que són cinc encerts més un dels dos comodins que hi ha. En aquest cas es va segellar a Madrid i es va endur 1,1 milions d’euros.

Ni Pey ni les treballadores de l’administració no saben qui pot ser el guanyador. «No en tenim cap sospita. Tant pot ser una persona de fora, com un client fixe. No ho sabem ni tenim forma de saber-ho» perquè és la terminal -a l’oficina n’hi ha dues, de terminals- qui adjudica el codi. És previst que dilluns personal del Patronat de Loteries es desplaiçi a Berga per dur el cartell oficial del premi.

Estaven satisfetes. «De moment hem esmorzat un bon cafè i més endavant farem el cava». Els dissabtes a la tarda i els diumenges l’administració és tancada. «Es veurà més endavant si la gent s’anima» a comprar loteria.