Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Borredà instal·la plaques solars sobre el dipòsit d’aigua

L'energia generada anirà destinada alfuncionament del bombeig, a la planta potabilitzadora, i al conjunt dels aparells de control de la qualitat de l’aigua

L'Ajuntament de Borredà instal·la plaques solars sobre el dipòsit d’aiguaAjuntament de Borredà

L’Ajuntament de Borredà ha instal·lat plaques solars sobre la superfície del dipòsit general d’aigua (1.000 m3), situat a la zona de Sobirà. D'aquesta manera, el consistori referma la seva aposta per l'energia solar, després que ja col·loqués plaques fotovoltaiques a la coberta dels vestidors de les piscines municipals. En aquest cas, l’energia generada va destinada a servir a les piscines a la temporada d’estiu, i a les escoles, situades a menys de 50 metres, la resta de l’any.

En el segon projecte, el del dipòsit d'aigua, l'energia que generin les plaques anirà destinada al funcionament del bombeig, a la planta potabilitzadora, i al conjunt dels aparells de control de la qualitat de l’aigua.

L’empresa adjudicatària ha estat Tecniber, Energia i Serveis, per un import de 16.383 euros. I el finançament ha anat a càrrec del pla contra emergència climàtica de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament preveu continuar apostant per l’energia solar, amb noves instal·lacions en la part no ocupada del dipòsit general, i en altres equipaments municipals. Segons ha explicat l'alcalde, Jesús Solanelles, "el ritme de les actuacions vindrà determinat per les ajudes que hem demanat a la Diputació i a la Generalitat, amb la previsió que algun projecte sigui finançat amb fons propis".

Prem per veure més contingut per a tu