L'Ajuntament de Borredà instal·la plaques solars sobre el dipòsit d’aigua

L'energia generada anirà destinada al funcionament del bombeig, a la planta potabilitzadora, i al conjunt dels aparells de control de la qualitat de l’aigua

Plaques solars a sobre la superfície del dipòsit d'aigua de Borredà

Plaques solars a sobre la superfície del dipòsit d'aigua de Borredà / Ajuntament de Borredà

Redacció

L’Ajuntament de Borredà ha instal·lat plaques solars sobre la superfície del dipòsit general d’aigua (1.000 m3), situat a la zona de Sobirà. D'aquesta manera, el consistori referma la seva aposta per l'energia solar, després que ja col·loqués plaques fotovoltaiques a la coberta dels vestidors de les piscines municipals. En aquest cas, l’energia generada va destinada a servir a les piscines a la temporada d’estiu, i a les escoles, situades a menys de 50 metres, la resta de l’any.

En el segon projecte, el del dipòsit d'aigua, l'energia que generin les plaques anirà destinada al funcionament del bombeig, a la planta potabilitzadora, i al conjunt dels aparells de control de la qualitat de l’aigua.

L’empresa adjudicatària ha estat Tecniber, Energia i Serveis, per un import de 16.383 euros. I el finançament ha anat a càrrec del pla contra emergència climàtica de la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament preveu continuar apostant per l’energia solar, amb noves instal·lacions en la part no ocupada del dipòsit general, i en altres equipaments municipals. Segons ha explicat l'alcalde, Jesús Solanelles, "el ritme de les actuacions vindrà determinat per les ajudes que hem demanat a la Diputació i a la Generalitat, amb la previsió que algun projecte sigui finançat amb fons propis".