Com seria la Tercera Guerra Mundial? Això és el que intenta descobrir el simulador WorldWarBot, que s'ha convertit en una autèntica revolució a Twitter, bàsicament per a la comunitat espanyola de la xarxa social. Els moviments també es poden seguir en directe aquí.

Com funciona WorldWarBot?

La mecànica és molt senzilla: cada hora (a i 15) el compte de Twitter publica una piulada explicant una nova invasió en el marc de la guerra. Ara mateix, en ple 2.099, Espanya (que ja acumula pràcticament tota Europa i Àfrica) i el Salvador (Amèrica) són les dues principals potències que es disputen l'hegemonia mundial, encara que queden més de 20 països en actiu. Tot apunta que els moviments són totalment aleatoris.

Per què s'ha convertit WorldWarBot en un fenomen de masses?

Si bé la guerra va iniciar-se el 26 d'abril, fins un mes més tard no ha començat a tenir repercussió (ja suma uns 100.000 seguidors). Ha estat els darrers dies quan la comunitat espanyola s'ha enganxat al simulador. I no només perquè sigui un dels països que més terreny ha guanyat, sinó per la interacció que ha generat. Si en alguna cosa Espanya guanyaria (i no en una Guerra Mundial) és en la creació de mems. Així, cada nova piulada és un festival d'imatges, vídeos i comentaris irònics que han guanyat més protagonisme que la pròpia història bèl·lica.

CivilWarBot: l'èxit 'provoca' una Guerra Civil

Davant la gran resposta dels usuaris de Twitter espanyols, el simulador ha llançat un nou compte dedicat a recrear una hipotètica Guerra Civil a l'Estat, en la qual totes les províncies es disputen el territori.