La Policia del comtat de Loreto, en l'estat de Tennessee (els EUA), ha advertit a la població que desfer-se de la seva metamfetamina a través del vàter pot provocar que la substància, en dissoldre's en l'aigua, acabi generant caimans addictes a aquesta droga, van informar mitjans locals.

"Ja hem vist l'efecte en ànecs, oques i altres ocells que freqüenten els nostres estanys i ens estremeix pensar el que alguns animals totalment drogats podrien fer", va alertar el departament de policia local mitjançant un comunicat divulgat a través de Facebook, del qual es va fer ressò la cadena de televisió local 6 ABC Action News.

El comunicat assegura que les forces de l'ordre ja han hagut de bregar amb "suficients" animals drogats amb metamfetamines en les últimes setmanes, per la qual cosa sembla qüestió de temps que algun dels caimans que habiten aquesta zona d'aiguamolls acabi ingerint la droga.

La nota assenyala que encara que "els nois del servei de clavegueram" del comtat "s'enorgulleixen" del tractament que fan de les aigües residuals, en realitat "no estan preparats per a fer front a la presència de metamfetamina" en aquestes. "Si la droga arriba prou lluny podríem crear 'meta-caimans' en el rierol Shoal i fins i tot en el riu Tennessee, ja en el nord d'Alabama", sosté el comunicat.

L'estat de Tennessee, en el sud del país, és un dels més "tocats" per l'abús de drogues, una situació que ha encès totes les alertes al país.

El 2017, d'acord amb l'Institut Nacional de Consum de Drogues, van morir en aquesta regió 1.269 persones a causa de sobredosis d'opiacis, la qual cosa llança una mitjana de 19,3 morts per cada 100.000 habitants, molt per sobre de la mitjana nacional, que és de 14,6.

Això ha portat a les autoritats a endurir la seva creuada contra la possessió de substàncies il·legals i a moltes famílies a intentar ajudar els seus parents per combatre la seva addicció, dues accions que en moltes ocasions comporten que els residents d'un habitatge es desprenguin de la seva metamfetamina tirant-la pel bany.