El decret d'estat d'alarma que ha aprovat aquest dissabte el Consell de Ministres ha deixat clar que el confinament preventiu és la millor solució per combatre la propagació del coronavirus. Molts ciutadans d'arreu del país ja han començat a posar en pràctica aquest cap de setmana les mesures preventives decretades pel govern. Aquesta situació excepcional ha portat a moltes persones a compartir a través de les xarxes socials els seus primers dies de confinament.

Entre els milers de vídeos que la gent ha penjat en els seus perfils destaquen aquells que mostren activitats compartides amb el veïnat des de la distància. I és que, els balcons s'han convertit per a les següents dues setmanes en els espais de socialització per excel·lència.

A Itàlia, el nombre d'infectats de coronavirus ja supera els 24.700 casos. Per aquest motiu, ja fa dies que els italians estan confinats a les seves cases.Des de concerts improvisats fins a sessions nocturnes de DJ, les activitats socials d'Itàlia ja sobrepassen els llindars de la creativitat.