21 de maig de 2020
21.05.2020
Regió7

Un alcalde peruà simula la seva mort en un taüt mentre infringia el confinament

El regidor estava consumint alcohol amb uns amics quan va arribar la policia

21.05.2020 | 12:38
Jaime Urbina Torres, dins del taüt

Jaime Rolando Urbina Torres, alcalde del districte peruà de Tantará, a la regió d'Huancavelica, va ser detingut dilluns a la nit per la Policia Nacional del Perú per violar la quarantena per la pandèmia de Covid-19. El batlle estava consumint alcohol amb altres persones quan va escoltar l'arribada dels agents, informa Infobae, i ràpidament es va amagar dins d'un taüt sense tapa perquè els policies creguessin que era una persona morta per Covid-19. Els seus acompanyants van fer el mateix amb altres calaixos que es trobaven al lloc. Tots van ser traslladats a la comissaria local.

La població de Tantará ja havia qüestionat les actituds de l'alcalde. El 9 de maig va ser obligat a assistir a una reunió comunal a la plaça de Armas perquè els veïns li reclamaven responsabilitat per fer front a la pandèmia. Allà el van acusar d'haver estat només vuit dies a Tantará en 54 dies que portava la quarantena. Ell va assegurar que que no va estar absent tant temps i que només sortia de la localitat per fer gestions.

Els habitants de la localitat també el van instar a prendre mesures per mitigar l'impacte del coronavirus:, crear un comando Covid-19 per evitar la transmissió del virus i habilitar un alberg per als infectats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook