Segueix-nos a les xarxes socials:

L'emotiva reacció d'una exballarina amb Alzheimer en sentir «El llac dels cignes»

Una associació ha retut homenatge a la Marta, exballarina de Nova York, després de la seva mort

L'emotiva reacció d'una exballarina amb Alzheimer en sentir «El llac dels cignes»

El vídeo de Marta C. González, que va ser primera ballarina del Ballet de Nova York als anys 60, movent-se des de la seva cadira de rodes al compàs d''El Llac dels cignes', de Txaikovski, ha entendrit usuaris de tot el món. La gravació pertany a una campanya de l'associació Música per Despertar, que proposa teràpia musical a persones amb problemes de memòria o demència senil, com el cas de la Marta.

El psicòleg granadí Pepe Olmedo, fundador i director de la referida associació, ha explicat a Efe que va gravar fa ara més d'un any aquesta artista quan era a la Residència Mur d'Alcoi (Alacant), i que aquests dies ha penjat la seva reacció per recordar-la diversos mesos després de la seva mort.

Vídeo viral

Des de l'entitat han detallat que no van aconseguir arxius de vídeo de la ballarina, tot i que sí que han compartit altres records d'ella: un diploma de la seva escola de dansa i una imatge dels anys 60 que van aconseguir reconstruir.

Amb tan sols uns quants dies, més de vuit milions de persones han vist el vídeo a xarxes socials com TikTok, Instagram, YouTube, Facebook i Twitter.

Prem per veure més contingut per a tu