Facebook ha anunciat que ha deshabilitat una funció de recomanació de tòpics després d’associar erròniament homes negres amb «primats» en un vídeo publicat de la xarxa social.

«Ens disculpem amb qualsevol que hagi vist aquestes recomanacions ofensives», va respondre Facebook al ser consultada per l’AFP. «Vam deshabilitar tota la funció de recomanació de temes tan aviat com ens vam adonar que això estava passant i així poder investigar la causa i evitar que això passi de nou».

Programa de reconeixement facial imprecís

El programa de reconeixement facial ha sigut durament criticat per defensors de drets civils, que assenyalen problemes de precisió particularment amb persones que no són blanques.

Usuaris de Facebook van veure el vídeo d’un diari britànic protagonitzat per homes negres i van rebre un avís generat automàticament preguntant si volien «continuar veient vídeos sobre primats», d’acord amb el diari ‘The New York Times’.

Darci Groves, excap de disseny de contingut de Facebook, va compartir una captura de pantalla de la recomanació. «Aquest avís de continuar veient és inacceptable», va escriure Groves a Twitter.