Regió7

Regió7

La Vansa ofereix nou pisos per a famílies que s’instal·lin al poble

L’Ajuntament organitza una presentació del poble i els apartaments per als aspirants a veïns

L'edifici amb els aparataments de lloguer que ofereix l'Ajuntament de la Vansa i Fórnols Aj La Vansa

L’Ajuntament de la Vansa i Fórnols (Alt Urgell) ha organitzat una jornada de portes obertes del poble per donar a conèixer els seus serveis i condicions a fi efecte d’adjudicar nou pisos de primera residència per a famílies que s’hi vulguin establir. 

L’Ajuntament ha convocat per aquest pròxim diumenge 30 d’octubre una jornada al poble de Cornellana per visitar els nou apartaments per lloguer de primera residència i conèixer els principals recursos no tan sols del poble sinó que de la vall de la Vansa i Tuixent. En la presentació del poble s’hi inclourà el projecte educatiu de l’escola rural, el col·lectiu d’artesans i artesanes, espais culturals i esportius. Segons ha apuntat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, «aquesta activitat s’adreça a aquelles persones i famílies interessades en instal·lar-se al municipi de la Vansa i Fórnols amb la finalitat de desenvolupar-hi el seu projecte vital i professional».

En el marc de les visites, les persones interessades també podran conèixer totes les empreses que ja estan actualment treballant a la vall com ara l’estació d’esquí, el Museu de les Trementinaires, o els artesans d’Ossera. Des del mateix Consell han apuntat que «des de fa anys, progressivament, l’arrelament i la fixació de la població a les comarques rurals i, especialment als pobles de muntanya, troben en l’habitatge un escull important. Per aquest motiu, aquest municipi està duent a terme diferents iniciatives per afavorir l’arribada de noves persones que vulguin residir a la vall».

El projecte, organitzat per l’Ajuntament de la Vansa i Fórnols, compta també amb la col·laboració de l’Associació Reviure les Valls i el Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya amb finançament del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

L’entitat Reviure les Valls ha organitzat una jornada amb diferents trams horaris per poder fer la visita dels apartaments i els serveis del poble a partir de les 11 del matí del matí fins la 1 del migdia. Els interessats s’hi han d’inscriure prèviament. 

Compartir l'article

stats