L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el batlle de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, consideren que la proposta de recuperar el projecte del Pirineu i de les Terres de Lleida d'articular una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 anunciada fa uns dies pel paer en cap de Lleida, Àngel Ros, "no és una prioritat" i que "no és més que un comentari". Piñeira i Batalla afirmen que el "projecte guanyador" és el d'una candidatura que sumi els atractius del Pirineu català amb el ressò i prestigi internacionals d'una ciutat com Barcelona.

"L'opció amb més possibilitats de reeixir és la candidatura Barcelona-Pirineus 2026. Altres alternatives no tindran tantes possibilitats de prosperar", insisteix Piñeira. L'alcalde de la capital de la Cerdanya assegura que un dels criteris pels quals el Comitè Olímpic Internacional (COI) s'ha decantat a favor o en contra d'una candidatura "en els últims anys" és que la proposta del territori s'articuli al voltant d'una "gran ciutat" com és ara Barcelona. "Cal que la candidatura ofereixi els serveis d'un aeroport internacional, bones connexions, infraestructures de qualitat i una oferta hotelera àmplia. Ara com ara, l'única ciutat catalana que compleix aquestes condicions és Barcelona", argumenta el polític cerdà.

Per la seva part, l'alcalde de la capital de l'Alt Urgell, comarca que formaria part de la proposta de candidatura apuntada per Ros, declara amb rotunditat que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell treballarà en els propers mesos perquè la candidatura Barcelona-Pirineus 2026 "tiri endavant". "No pensem en una candidatura Terres de Lleida-Pirineu", afirma l'alcalde de la Seu. Batalla espera que Àngel Ros "parli" amb el regidor del PSC al consistori barceloní Jaume Collboni perquè el partit doni suport a la candidatura enterrada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.