04 de febrer de 2016
04.02.2016

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


L'estació nòrdica de Lles idea un sistema de transport fins a les cotes on hi ha neu

Els aficionats aniran fins a la cota 2.050 en una snowtrack perquè a la part baixa de l'estació la calor ja ha fos la neu

04.02.2016 | 00:00
El vehicle eruga que transporta els esquiadors a les cotes altes

A la manca de precipitacions d'aquest hivern tan sec al Pirineu, les estacions d'esquí hi han de sumar els elements per combatre la calor persistent que fon la poca neu acumulada. Qui més està patint aquesta climatologia desfavorable en el sector de la neu són les estacions d'esquí de fons, fins al punt que l'alturgellenca de Tuixent no ha pogut ni tan sols encetar la temporada.

A les cerdanes de Lles, Aransa i Guils fan mans i mànigues aprofitant les cues de temporals de nord que han arribat a la cara nord del Pirineu i gestionar la neu de la millor manera. L'última iniciativa per allargar la temporada l'ha proposat l'estació de Lles, que ha posat en marxa un sistema de transport des del camp base del complex, a Cap del Rec, fins a la cota on ja hi ha neu. Els responsables de l'estació han decidit posar a disposició dels esquiadors dels caps de setmana -entre setmana aquests dies no es requereix forfet- un vehicle snowtrack, conegut popularment com a eruga, per traslladar els aficionats des de Cap del Rec, a 1.987 metres d'alçada, fins a la zona coneguda com el Pla de la Molina, ja per sobre dels 2.050 metres. En aquesta cota ja hi ha neu i s'hi inicia un recorregut que planeja fins a l'estació d'Aransa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook