L'Ajuntament d'Alp ha fet una valoració satisfactòria de la celebració al municipi de la tercera edició de la Cerdanya Cycle Tour, una prova per a afcionats al ciclisme que s'inscriu en la voluntat del consistori de fer d'Alp un dels destins de referència del turisme esportiu i l'esport. L'Ajuntament ha xifrat en 500 els participants a la jornada, celebrada a principi de mes, en la qual s'hi van proposar tres distàncies per a tots els nivells.

Segons han explicat des de l'organització, la prova curta, de 86 quilòmetres de distància, va atraure més participants que en anys anteriors, i la llarga, amb uns 200, també va veure incrementada la participació. Amb tot, la prova de mitja duresa, anoemanda Medial, amb 140 quilòmetres de recorregut, va atraure el 40% dels 500 inscrits.

Segons els organitzadors, una de les claus de l'èxit de la prova va ser el recorregut: «El bucle per França, pel Conflent i el Capcir, a la zona d'Aiguatèbia i Ralleu, resultava molt temptadora i va permetre gaudir al màxim de l'enllaç entre el coll de la Llosa i el coll de Creu».