El secretari d´Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, s´ha reunit aquest divendres amb el ministre d´Economia, Competitivitat i Innovació del Govern d´Andorra, Gilbert Saboya, i ha possat sobre la taules les bones perspectives de futur per a l'aeroport d'Andorra-La Seu. En la reunió, en què també ha participat el director d´Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, s´ha tractat sobre els avenços per a l´operativitat de la instal·lació. Les limitacions en aquest sentit són un dels handicaps que té la pista urgellenca.

La trobada d´aquest divendres ha servit per constatar els avenços en el procés d´homologació de la infraestructura conforme al calendari de treball establert. Els participants han posat de relleu que s´està fent un treball sobre calendari des de totes les parts per aconseguir un bon funcionament de la infraestructura.

En aquest sentit, Gavín, ha posat de relleu que entre gener i agost d´aquest any, la instal·lació ha augmentat les seves operacions un 33% respecte del mateix període de 2017. Aquestes dades demostren que "és un aeroport amb un gran potencial i un instrument de creixement i riquesa per al territori". Saboya, per la seva banda, ha manifestat que tant des de la Generalitat de Catalunya i d´Aeroports de Catalunya, així com de les autoritats competents de l´estat espanyol, s´han implicat i s´ha aconseguit avançar a bon ritme en els darrers mesos.

D´altra banda, el secretari d´Infraestructures i Mobilitat ha informat sobre les obres que ja s´estan duent a terme al túnel de Tres Ponts, a la C-14, que contribuiran a millorar l´accés a Andorra des d´Espanya. En aquest sentit, les dues parts han convingut mantenir un contacte fluid per poder informar ràpidament de qualsevol alteració al trànsit que es pugui produir per les obres.

Visita a l´Aeroport

Posteriorment a la reunió a la seu del Govern d´Andorra, el secretari Isidre Gavín ha visitat les instal·lacions de l´Aeroport d´Andorra-la Seu d´Urgell, juntament amb el director d´Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.