L'Ajuntament de Puigcerdà traurà del calaix el projecte d'estació d'autobusos, equipament que encara no té, amb una nova oferta a Adif que desbloquegi la negociació per al terreny on s'ha de construir.

En aquests moments les converses amb l'ens estatal estan «encallades», segons ha explicat l'alcalde, Albert Piñeira, per les pretensions massa altes que tenia Adif com a contraprestació per a la cessió del terreny de davant l'estació de Renfe on Ajuntament i Generalitat estaven d'acord a construir la terminal d'autobusos. Les primeres converses amb l'ens administrador d'infraestructures ferroviàries no van reeixir perquè als seus responsables no els va satisfer l'oferta que va fer el consistori. Aquesta oferta es basava en la cessió d'altres terrenys, de titularitat municipal, a la mateixa zona de l'estació. La negociació ja fa quatre anys que es va iniciar i ara el consistori vol donar-hi un nou impuls amb una contraoferta que reconsideri els usos que podrien tenir els terrenys que l'Ajuntament ofereix a Adif. Piñeira ha explicat que «encara estem encallats amb Adif, però ara intentarem que ens facin una cessió anticipada dels terrenys, però de moment encara no ho tenim. Tenien unes pretensions econòmiques molt elevades i ara el que estem fent és oferir alternatives a nivell d'aprofitament urbanístic». Aquest aprofitament urbanístic passaria per una modificació dels usos d'equipament a industrial dels terrenys que obtindria Adif. D'aquesta manera l'ens estatal tindria la porta oberta a l'obtenció d'un rendiment pels terrenys. Actualment també persegueix aquest objectiu amb l'hotel que ha permès construir en una secció del mateix edifici de l'estació.

A l'espera que les converses entre Puigcerdà i Adif acabin en acord, la Generalitat ja va fer l'any 2015 una reserva de 552.918 euros per a la construcció de l'equipament. La terminal d'autobusos s'hauria de construir en un ter-reny al costat de l'estació de trens que ara s'utilitza com a aparcament gratuït de vehicles. Adif fins i tot està d'acord respecte a l'ús dels seus terrenys, però vol una compensació que justifiqui la cessió. L'Ajuntament ja té el projecte arquitectònic a punt per aixecar-lo tan bon punt entri al terreny.

La construcció d'una terminal d'autobusos és una reivindicació històrica de l'Ajuntament de Puigcerdà, que ha denunciat reiteradament que és de les poques capitals de comarca que no en té. Això obliga els viatgers a esperar el bus al carrer.