El portaveu del grup municipal de Compromís per la Seu i candidat a les pròximes municipals, Òscar Ordeig, ha denunciat una pèrdua de docents al Pirineu i n'ha culpat el departament d'Ensenyament. Davant d'això, el partit franquícia del PSC ha demanat «revertir les retallades».

Segons les xifres aportades pel mateix PSC, l'Alt Pirineu ha perdut el 6,38% de mestres de primària i el 7,44% de docents en total des de l'any 2010. En aquesta línia, Ordeig ha afegit que «a l'Alt Urgell les dades també són molt negatives, amb un descens del 6,81% de docents a la primària i del 8,46% de davallada de docents en total».

Davant d'aquestes estadístiques, el candidat socialista ha apuntat que, «mentre el discurs demagògic del Govern intenta donar el tomb a la seva nefasta gestió, que respon a la tradicional lògica de la política de dretes, que justifica aquesta davallada per qüestions demogràfiques, Compromís per la Seu defensem la necessitat de revertir les retallades en aquest i molts altres serveis que estan portant a l'empobriment i desertització del territori pirinenc».