L'organització socialista d'alliberament nacional Endavant Alt Urgell, l'Ateneu de l'Alt Urgell i algunes entitats de defensa de la Natura del Pirineu s'han unit per celebrar avui una jornada de debat sobre projectes urbanístics i d'oci que, al seu entendre, poden posar en perill la salvaguarda del medi ambient.

Entre les entitats participants hi ha la cerdana Salvem la Molina, que presentarà la seva estratègia d'acció sobre les construccions a Alp. La taula rodona se celebrarà a la Seu d'Urgel a les 7 de la tarda a l'Ateneu sota el títol «Al Pirineu, ni especulació ni destrucció».

Els organitzadors diuen que «no ens creiem la falsa dicotomia de 'o especulació i destrucció, o mort per al Pirineu', hi ha un altre camí, el d'avançar cap a una transformació socioeconòmica del Pirineu en què les persones que hi vivim siguem el centre de les polítiques i les inversions».

Entre els participants també hi ha Salvem Coll de Pal, que s'oposa a l'ampliació de les pistes d'esquí de la Molina, i Salvem Salau, que s'oposa al es prospeccions mineres al Pallars.