El grup comarcal de Compromís pel Pirineu denuncia amenaces i coaccions del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala. La formació política associada al PSC assegura que regidors de tota la comarca exigeixen la dimissió immediata de Sala perquè, segons denuncia el partit, el president comarcal té una actitud «masclista, amenaçadora i intimidatòria impròpia del càrrec que ocupa».

Segons ha explicat la consellera de Compromís Carlota Valls, després del ple del dia 12 de setembre, Sala la va citar sola al seu despatx i allà, «sense cap preàmbul ni conversa prèvia, se'm va apropar ràpidament, i a un pam de la meva cara, amb expressió d'enuig, actitud intimidatòria i assenyalant-me amb el dit, va dir literalment i amb contundència 'com presentis la moció dels menjadors escolars a l'Ajuntament de la Seu atén-te a les conseqüències'». Davant d'aquesta situació, Valls i un grup de companys han instat Valls a demanar disculpes públicament i a presentar la dimissió.

Sala refusa contestar

Per la seva banda, Miquel Sala ha refusat contestar públicament les declaracions de Compromís al·legant que no té cap intenció d'entrar en aquest debat.