La Fundació Miranda ha convocat per a demà, diumenge, una Festa de la Transhumància a Coll de Nargó per celebrar l'arribada del ramat de cavalls que haurà fet el recorregut durant cinc dies des del pla de l'Orri, al Berguedà.

Segons han explicat la Fundació Miranda i l'Ajuntament de Coll de Nargó, aquest diumenge està previst que els ramats arribin a Nargó cap a quarts de dotze del migdia procedents de Fígols, on hauran passat l'última nit de la ruta.

Els pastors genets que condueixen els ramats utilitzen els antics camins ramaders que travessaven el país i que encara conserven el dret de pas de les pastures. Una vegada els animals arribin a Nargó, els organitzadors han previst un vermut popular i un tastet de música folk amb intèrprets del Pirineu. Els que vulguin, també podran compartir l'estona de dinar, que cadascú s'haurà de portar, als prats on quedaran els cavalls, en un pícnic popular.

Els responsables de la Fundació Miranda han remarcat que «ens fa molt feliços organitzar la primera edició de la Festa amb l'Ajuntament de Coll de Nargó. Una cita que volem que vagi agafant força i que en pròximes edicions atregui persones d'arreu de Catalunya, per compartir la presència dels cavalls lliures, el moviment, la memòria, la cultura, la salut dels boscos i la connectivitat del territori».