L'Ajuntament de Llívia investiga tres persones que durant el cap de setmana van en una acció vandàlica van aconseguir reobrir el tall fronterer que uneix l'enclavament amb Estavar. La setmana passada, els dos ajuntaments van decidir barrar la carretera que uneix els dos municipis a fi efecte de dificultar l'arribada de segons residents, molt presents als dos termes i, així, ajudar a frenar la propagació de la pandèmia.

Els dos consistoris tenen sobre la taula imatges de vídeo enregistrades la matinada de dissabte a diumenge en les quals es veuen els tres brètols malmeten els senyals de trànsit i movent els blocs de formigó, segons ha fet públic el mateix alcalde de Llívia, Elíes Nova. Els fets es van produir al voltant de les quatre de la matinada al tram de la carretera D-33 on creua el riu d'Estauja, on havia quedat instal·lada la barrera. Els brètols van llençar els senyals de trànsit i van desplaçar els blocs de formigó, els quals pesen 1,7 tones, segons ha remarcat el mateix consistori.

Posteriorment, el grup es va desplaçar a les urbanitzacions d'Estavar, on van causar desperfectes en alguns jardins de segones residències. Des de l'Ajuntament d'Estavar, el seu alcalde, Laurent Leygue, ha apuntat que entre aquests desperfectes hi va haver trencament de fanals.

Igualment, ha explicat que aquella mateixa nit es va detectar la celebració d'una festa nocturna al poble. Els dos ajuntaments porten a terme una investigació per aclarir els autors de l'acció.

Després que Llívia i Estavar tanquessin el seu pas fronterer, també ho van fer Puigcerdà, Enveig, la Tor de Carol i Palau de Cerdanya.