Els comerciants de Puigcerdà afronten un cap de setmana que, podent ser fort de vendes, no ho serà tant.

Quina sensació tenen després de l'anunci de les noves mesures?

Tal com havíem parlat dies enrere, penso que els comerciants ja tenim, d'entrada, una actitud de fer que el virus no es propagui; una actitud de limitar, encara que ningú ens ho va demanar, la capacitat. Entenem que la situació és delicada i ens agradaria que no fos així, és clar, però, ja que ho és, prendrem totes les mesures de precaució, tant com es pugui.

De moment han fet recomanacions, potser caldrà anar més enllà...

De moment no hi ha restriccions, tan sols se'ns aconsella, però jo crec que la majoria d'aquests consells ja els fem. La majoria de botigues té gel i una capacitat limitada. Crec que això ja es feia sense que la situació no fos aquesta, de manera que penso que ara també ho farem.

Els afectarà que vingui menys gent aquest pont de la Mercè?

Naturalment, sempre afecta aquestes coses, però anem a buscar el bé comú, anem a buscar això.

És un moment de pensar primer en la salut que en l'economia, sabent que això també comporta grans dificultats?

Sí. A veure, l'economia no la podem deixar de banda, però tots tenim aquesta por de contraure el virus. Tots ens n'aniríem a casa a esperar que això passés, però això no pot ser, i com que no pot ser, ho farem amb tantes garanties com puguem per als altres i per a nosaltres mateixos.

Els comerciants, que ja havien pres totes aquestes mesures, potser no notaran tant la menor afluència de gent.

Nosaltres ja ho féiem, ja preníem totes les mesures per frenar el risc de contagis, i els hotels i la restauració segur que també, però penso que ells encara són més víctimes de la situació que nosaltres.