La Diputació de Lleida ha activiat un pla d'obres urgents per arreglar la carretera d'accés a Montellà i Estana des de Martinet, la qual va patir una esllavissada en el seu tram inicial.

Des de l'àrea de Serveis i Obres de la Diputació han explicat que es tracta d'una actuació amb certa embergadura perquè el subsòl del vial s'havia anat malmetent i inestabilitzant a causa de l'acumulació d'aigua. El termini d'execució del pla d'obres preveu que estiguin enllestits d'aquí a un mes, segons han apuntat des de la mateixa Diputació. Mentre duren les obres s'ha previst un sistema de pas alternatiu dels vehicles a través de semàfors. El pressupost de l'obra és de 30.000 euros.

En l'últim episodi de pluges a la Cerdanya, el dia onze d'aquest mes de novembre, un segment de la carretera LV-4055 es va ensorrar obrint un esvoranc que va inutilitzar bona part del carril de pujada a Montellà i Estana, a pocs metres del pont sobre el Segre. El forat obert feia perillosa la circulació, per la qual cosa l'Ajuntament va actuar de seguida instal·lant tanques i indicacions. Una vegada feta l'actuació més urgent, el consistori va notificar els desperfectes a la Diputació, ens titular del vial, per tal que activés un pla d'obres. L'ens ha aprovat el protocol d'intervenció urgent i ja ha començat a restaurar la carretera amb la construcció d'un mur de contenció a la part inferior del vial. La carretera LV-4055 vertrebra el terme municipal unint els nuclis de Martinet, Montellà i Estana, el parc dels Búnquera i el santuari de Bastanist.