Segueix-nos a les xarxes socials:

Mares de Puigcerdà projecten un parc d'hivern

L'equipament, que segueix un model nòrdic, és ben vist per l'equip de govern municipal

Un grup de mares de Puigcerdà ha impulsat la creació d'un parc infantil indoor per tal que els pares i els nens de la comarca puguin gaudir d'un espai de jocs principalment durant les tardes d'hivern, quan el fred i la foscor obliguen la major part de les famílies a tancar-se a casa. Es tracta d'una experiència similar als parcs de Nadal que es munten en moltes poblacions, però en aquest cas té la participació dels pares i és obert tot l'any.

El projecte, que ha estat batejat com a Casal dels Nens, parteix d'un model en vigor als països nòrdics. Planteja una sala equipada i compartimentada per acollir nens de diverses edats amb els seus pares i que, alhora, sigui polivalent per poder convertir-se també en un espai per celebrar festes i tallers tots junts. Les mares responsables de la iniciativa han elevat un projecte detallat tant a l'Ajuntament de Puigcerdà com al Consell Comarcal per mirar de trobar el suport institucional. Les dues administracions han mostrat interès inicial per executar-lo. Tant és així que l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, s'ha declarat molt obert a executar-lo si troba un local adient i el finançament.

Una de les mares, que han preferit mantenir-se en l'anonimat , ha explicat que el projecte no planteja de cap manera un equipament on deixar els fills tipus ludoteca sinó que, tot al contrari, la idea proposa un local on pares i fills de tota la Cerdanya comparteixin jocs i activitats. Aquesta portaveu ha recordat que Puigcerdà i la comarca tenen una mancança en aquest tipus d'equipaments i que aquesta situació es torna més greu durant l'hivern.

El projecte de Casal dels Nens que les mares han entrat a l'Ajuntament i el Consell preveu ubicar-lo en el local municipal que Puigcerdà té al carrer Sant Agustí. Això, però, topa amb la intenció municipal d'obrir-hi l'Oficina d'Habitatge. Les vuit impulsores han assenyalat que aquest local fa 114 metres quadrats i que, si bé no és un espai molt gran, ja serviria per ubicar-hi el nou servei. Les mares han detallat que el seu projecte preveu un cost que es podria situar al voltant dels 47.000 euros i una dotació de personal de dos treballadors, que el Consell s'hauria ofert a aportar. No obstant això, aquest càlcul pressupostari és fet en base al local del carrer Sant Agustí i, per tant, pot arribar a variar molt en funció, també, de l'equipament que tingui.

El casal obriria els set dies de la setmana de 5 de la tarda a 8 del vespre i podria també acollir festes populars per a nens. Sobre el finançament del projecte, les mares s'han mostrat tant disposades a prioritzar que es posi en marxa que s'han ofert a assumir si cal a pagar quotes.

Prem per veure més contingut per a tu