La columna de Ponent de la La Marxa Som ja ha iniciat el seu camí, des de Puigcerdà, Ger i Martinet, on arribava aquest dijous, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Aquesta columna es posa a caminar en aquesta acció progressiva que s'ha organitzat i que va tenir el seu punt de partida a Berga.

En el cas de la Cerdanya, l'acte central es va programar a Ger. A Martinet els actes van quedar inclosos en la programació de la celebració de la Revetlla de Sant Joan i l'arribada de la Flama del Canigó.

I des de la Cerdanya, el grup camina cap a Ponent, cap a la Seu d'Urgell. A la capital de l'Alt Urgell protagonitzarà l'acte central de la comarca, amb exercici d'assemblees participatives, sopar popular i concert, entre altres activitats. El debat que es farà a la Seu sobre democràcia participativa ja tindrà les conclusions de la Cerdanya.

A la Seu d'Urgell el Grup Local d'Acollida ha organitzat diversos actes. A les 19 h hi haurà la lectura del manifest i exercici d'assemblees locals a l'Ateneu Alt Urgell. Un cop acabat, hi haurà concert de música tradicional i sopar popular.

La Marxa Som està coordinada per diverses entitats com Òmnium, Súmate, El País que Volem, Procés Constituent i altres com la plataforma Reinicia Catalunya. També vol obrir la preparació de La Marxa a tothom que hi pugui estar interessat.

A part del debat, la Marxa, fent honor al nom, proposa caminades. Aquest dissabte, a Asrèguel, Alàs, i la Seu d'Urgell (17,5 km). Se surt a les 8 del matí de la plaça Doctor Llangort.

El diumenge, 26 de juny, la caminada sortirà de la Seu d'Urgell i arribarà a Castellbó, passant per Anserall. El recorregut és de 20,6 quilòmetres. L'hora de sortida, com dissabte, és a les 8 del matí. I el punt de trobada, la plaça dels Oms. La Marxa Som, que recorda els 40 anys de la Marxa de la Llibertat, manté activitats durant tot el juliol.