L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet una crida a la població a participar en els assajos del ball cerdà a fi i efecte que el dia de la seva escenificació, durant la festa major, resulti el màxim de multitudinari i reeixit possible.

Els assajos van començar ahir i es faran fins divendres en tres torns segons les edats dels balladors al pati del centre cultural Les Monges. Així, segons ha informat el consistori, l'assaig per a infants de 4 a 8 anys és de sis a set de la tarda, mentre que el de nens i joves de 9 a 15 anys tindrà lloc de les set de la tarda a les vuit del vespre. L'assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es farà de les vuit a les nou del vespre. L'Ajuntament ha demanat a les famílies dels balladors més petits que no entrin al pati on es fan els assajos per tal de no col·lapsar el centre cultural. Per poder prendre part en l'acte del ball cerdà, que es farà diumenge, cal haver participat com a mínim en dos assajos.

Aquesta és una edició especial del ball cerdà perquè recentment ha estat declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional per part de la Generalitat. Segons ha remarcat l'Ajuntament, "aquesta declaració es basa en l'elegància i l'arrelament d'aquesta dansa, on tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics". Es balla per parelles seguint una tradició molt estesa al Pirineu.