Guils de Cerdanya ha guanyat una nova zona de passeig tranquil i amb vistes a la plana cerdana al mig del poble. L'Ajuntament ha estrenat aquests dies la reforma integral de tot l'espai que envolta el cementiri i l'església parroquial de Sant Esteve, amb la qual cosa ha volgut dignificar l'espai i fer-lo adient al passeig de feligresos, veïns i visitants.

A falta de tancar els balanços econòmics per part dels serveis tècnics, les obres de restauració de tot el recinte han tingut un pressupost que s'ha situat entre els 30.000 i els 35.000 euros.

L'actuació tenia com a objectiu reimpulsar l'entorn de l'església, situada al mig del poble, com un espai de passeig, amb un vial nou pavimentat amb llambordes, la restauració dels murs que limiten el cementiri i la reordenació de l'espai interior del recinte sagrat per tal que quedés endreçat, segons han explicat des de l'Ajuntament. L'endreçada general de tot l'espai també ha inclòs la col·locació de creus noves en tombes que estaven deixades.

En aquest sentit, en els últims anys, alguns elements arquitectònics que envolten l'església havien quedat malmesos i amenaçaven fins i tot de caure, com ara alguns murs baixos. El projecte l'ha finançat l'Ajuntament a partir de fons propis que estaven assignats a una partida del pressupost municipal.