Segueix-nos a les xarxes socials:

La residència tindrà per primer cop més places públiques que privades

La concessió de 7 places, de les 20 que vol, permetrà un gir en la gestió

La residència tindrà per primer cop més places públiques que privadesfundació hospital de puigcerdà

La Residència Sociosanitària de Puigcerdà tindrà per primer cop des de la seva inauguració, l'any 2000, més places públiques que privades. L'ampliació recent a 3 places més i la concessió de 7 de públiques per part de la Generalitat farà que en els pròxims mesos l'equipament faci un gir històric en la seva gestió. La popular Resitindrà 47 places públiques i 41 de privades. Aquesta dinàmica respon a una voluntat estratègica de la Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Ajuntament local, que en són els seus gestors, d'arribar en un futur pròxim a la seixantena de places públiques, i ser-ne la majoria de l'equipament.

L'any passat la residència tenia 36 places públiques. D'aquestes, va passar a 40 a final d'any. Ara la Generalitat n'ha concedit 7 més i en tindrà 47. D'aquesta última concessió, 3 són noves, de manera que l'equipament s'ampliarà a 88 places. Amb més atenció pública, la residència s'assegura els ingressos estables, que arriben de la Generalitat. D'altra banda, es possibilita la reducció de la llista d'espera, que es mou entre 60 i 70 persones. Aquesta llista d'espera constata la gran demanda de places públiques a la Cerdanya.

El tercer element que persegueix aquesta estratègia és permetre l'accés als seus serveis amb unes tarifes més econòmiques. L'alcalde i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que «quan el setembre del 2014 es va traslladar l'atenció mèdica d'aguts a l'Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, la Fundació es va quedar amb les dues branques que formen l'atenció primària i l'atenció sociosanitària. En aquest moment ens obliga a fer un replantejament de l'estratègia, que ha de passar per l'increment de les places públiques, això explica que en un any les hem augmentat el 30%». Piñeira ha afegit que «les places públiques ens asseguren uns ingressos molt recurrents, te les paguen i sempre estan ocupades perquè estan concertades amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de manera que són ingressos fixos».

En els pròxims mesos la Fundació vol alliberar espais a la residència reubicant serveis socionsanitaris en altres edificis municipals per poder augmentar les places més enllà de les 88 actuals, i que de les 47 de públiques d'ara es pugui superar les 55.

Prem per veure més contingut per a tu