L'exministre d'Afers Estrangers José Manuel García-Margallo ha alertat avui que tot i que fins ara les conseqüències del procés sobiranista a Catalunya "no han estat coses greus", "això no ha fet més que començar".

L'exministre, que està recollint avals per optar a la presidència del PP, ha participat avui en un debat al costat de l'economista alemany Jürgen B. Donges en la 29a Trobada Empresarial del Pirineu, que se celebra a la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

García-Margallo ha dit que el president català, Quim Torra, té la intenció de mantenir la "desobediència permanent" davant de l'Estat, i ha avisat que "seguirà el desafiament fins a arribar al límit de no ensopegar amb el Codi Penal".

En aquesta línia, ha advertit que si es manté aquest clima polític es generarà "una enorme incertesa" que es pot saldar "amb la pèrdua del potencial industrial de Catalunya".

Segons el parer de García-Margallo, la pèrdua de més de 3.000 seus socials d'empreses ha estat "important", atès que es perd l'"efecte seu", però que no és una cosa "greu", tot i que ara poden passar coses pitjors, ha insistit.

De la seva banda, l'economista alemany ha opinat que la incertesa "és com un impost a l'activitat" per a una regió, i ha advertit que té "més impacte" que una pujada de l'Impost de Successions o de l'IRPF.

Per això, ha considerat que si el Govern català segueix generant "incertesa", "espantarà" als inversors de Catalunya.